Хоће ли грађани БиХ имати пренос Свјетског првенства у фудбалу?

БХРТ још није откупио права на пренос Свјетског фудбалског првенства те се у цијели случај укључио и Савјет министара БиХ.

На данашњој сједници Савјета министара разматрана је проблематика о немогућности Јавног сервиса БХРТ да откупи права на пренос Свјетског фудбалског првенства.

- Реклама -

Савјет министара БиХ исказало је опредијељеност да се изнађе рјешење како би се грађанима омогућило да гледају пренос утакмица Свјетског првенства у фудбалу, које почиње у јуну ове године у Русији.

Министарство комуникација и промета ће до наредне сједнице Савјета министара БиХ припремити информацију о модалитетима помоћи БХРТ-у који је затражио финансијску помоћ од милион КМ за откуп права са Свјетског првенства из Русије.

БХРТ је у два наврата покушао продати права на пренос и препустити евентуално некоме другом да откупи то право, али безуспјешно.

Почетна продајна цијена коју је поставио БХРТ је износила 2,3 милиона КМ без ПДВ-а. Како није било заинтересованих сада БХРТ тражи помоћ државе, а потребно је милион КМ.

Тако само на мјесец и по од почетка Свјетског првенства у Русији грађани наше земље нису сигурни да ли ће им бити омогућен пренос утакмица.

БХРТ се већ дуго времена налази у дубокој финансијској кризи. У међувремену је промијењен и начин наплате РТВ таксе,која се сада наплаћује уз рачун за електричну енергију.

Ипак, финансијска ситуација се није значајније поправила, па овај јавни сервис има још великих проблема при реализацији програма, а нарочито када је у питању праћење великих спортских смотри које изискују велика финансијска средства.

 

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime