spot_img

Ćorić: Auto-put – Nova realnost Srpske

Published:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић присуствовао је свечаном озваничењу почетка изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина, саставног дијела будућих ауто-путева Бањалука-Бијељина-Београд и Београд-Сарајево.

Министар Ћорић изјавио је да је ауто-пут, који ће у наредним годинама повезати Београд и Бањалуку, нова реалност Српске, која ће од тога имати вишеструку корист и постати конкурентнија у региону.

“Прије свега, пет година сањали смо о овом пројекту и улагали напоре како би данас дошли у ситуацију да званично обиљежимо почетак радова, заједно са браћом из Србије. Свједочимо томе да је ово пројекат који се реализује, као један од најважнијих за будућност Српске”, истакао је Ћорић.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, свим његовим сарадницима, ресорном министру Томиславу Момировићу, који су обезбиједили 80 одсто средстава.

“Ми смо својих 20 одсто већ обезбиједили, значајан дио као аванс пребацили извођачу. Радови теку несметаном динамиком. Сигуран сам да ћемо успјети да ово завршимо у уговореним роковима, да ће то бити квалитетно урађено и да ће овај пут дати свој пуни допринос”, рекао је Ћорић.

Ћорић је нагласио да је Влада опредијељена за овако важне инфраструктурне пројекте не само да гради саобраћајнице, већ да би путем њих била обезбијеђенаи могућност подизања економског раста и привреде.

Он је рекао да је опредјељење Владе Републике Српске реализовање пројеката који ће подразумијевати и отварање нових радних мјеста, те свега што ће допринијети развоју.

Ћорић је нагласио да ће овај пут ускоро повезати Бањалуку са Београдом, што ће бити завршено у року од 4-5 година.

“Имамо још двије дионице да уговоримо, односно да ријешимо проблем изградње ауто-пута кроз Брчко дистрикт, дефинишемо финансијски оквир за Вукосавље Јоховац. Остало је уговорено или се већ ради”, рекао је Ћорић.

Он је изразио увјерење да ће Влада Српске у наредном мандату највећи дио тог посла бити завршен.

“То ће бити нова реалност у Републици Српској и могућност да будемо конкурентни у региону”, нагласио је ресорни министар.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img