Apel građanima da se uključe u akciju odbrane savskog nasipa

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić apelovao je na svo radno sposobno stanovništvo opštine da pomogne u odbrani savskog nasipa.

Nakritičnija situacija je na području dubičke ravni, na lokalitetu Mlinarice, gdje je ozbiljno oštećen nasip, što zahtijeva hitno djelovanje.

- Reklama -

Zbog nepristupačnosti terena krupna mehanizacija ne može prići oštećenom dijelu nasipa, a građanima koji su od sinoć na terenu treba pomoć i zamjena, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, kojim predsjedava Reljić.

Šef Odsjeka Civilne zaštite Kozarska Dubica Đuro Trubarac rekao je da problem pravi nepristupačan teren, te da rad otežavaju i nove snježne padavine.

– Gotovo 100 pripadnika Civilne zaštite, vatrogasaca i građana od sinoć radi na odbrani ovog područja i izradi pristupnog puta. Nasip nije pukao. Tlo je raskvašeno, Sava je u opadanju, vodostaj je niži sa dvadesetak centimetara, ali su najveći problem podzemne vode. Zato su klizišta nestabilna – naveo je Trubarac.

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić odgodio je održavanje sjednice Skupštine opštine, koja je bila zakazana za danas, zbog toga što je na području opštine proglašena vanredna situacija zbog odrona u Mlinaricama.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime