spot_img
spot_img

Пелагићево добило мурал Васи Пелагићу

spot_img
spot_img

Данас, на празник Светог Еванћелисте Марка и на дан када Пелагићево прославља своју Молитву, ова општина добила је поклон достојан имена претка којег носи.

У питању је први мурал на територији ове локалне заједнице који представља лик и дјело Васе Пелагић.

Резултат је симбиозе и ентузијазма великог броја учесника који су предвођени афирмисаним умјетником Николом Каштеровићем. Тим који је учествовао у изради мурала чине Никола Каштеровић, наш познати графичар и сликар који живи и ради у Бања Луци, Уна Каштеровић, апсолвент на Академији и просвјетни радник, те Марко Каштеровић, иконописац и фрескописац.

Идеја се, кажу аутори, родила спонтано, у складу са визијом Пелагићева чије уже језгро све више подсјећа на модеран урбанистички центар а који окупља све учеснике у жељи да заједно изграде љепше и модерније Пелагићево.

У складу са тим, ЈУ Туристичка организација “Пелагићево” је на основу скупштинске одлуке о изради мурала и покренуло иницијативу.

Посебно радује да је овај пројекат наишао на широку подршку заједнице, како од менаџмента општине и екипе из УГ “Завичај”, али и бројних мјештана, те спонзора.

Ваља напоменути и то да Никола и његов тим нису жељели наплатити свој рад. По његовом личном признању и констатацији ово је његов поклон завичају.

 

 

 

 

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img