spot_img
spot_img

Идентификоване три особе које су стављале у оптицај “филмски новац”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полицајци Полицијске управе (ПУ) Приједор на основу информација да се на подручју ове управе у оптицај стављају фалсификоване новчанице предузели су мјере и радње у циљу откривања и расвјетљавања кривичног дјела кривотворење новца и проналаска извршиоца.

“Пронађено је и одузето укупно 13 новчаница, а идентификоване су три особе која су фалсификовани новац стављали у оптицај”, наводи се у саопштењу ПУ Приједор.

Како се додаје, криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени Г.П. из Новог Града путем интернета купио реплику новчаница у апоенима од 50 и 100 КМ које су намијењене за филмску употребу, које је потом дао осумњиченим Ђ.С. из Приједора и Д.К. из Козарске Дубице који су новац даље стављали у оптицај.

“Након комплетирања предмета Тужилаштву БиХ против наведених особа биће достављен извјештај за почињена кривична дјела кривотворење новца”, наводи се у саопшењу.

Из ПУ Приједор апелују на грађане да буду опрезни приликом новчаних трансакција и да обрате пажњу на заштитна обиљежја новчаница, те уколико посумњају да се ради о лажном новцу односно о реплици да о томе одмах обавијесте надлежну полицијску станицу.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img