Невријеме на Халкидикију, шесторо погинуло, 100 повријеђених

Најмање шест особа, међу којима двоје дјеце, је погинуло а више од 100 повријеђено у снажном невремену које је погодило грчко полуострво Халкидики, популарном међу туристима.

Према првим информацијама полиције, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дјечак из Румуније, мушкарац и дјечак из Русије.

- Reklama -

Чешки пар је настрадао када су јак вјетар и киша преврнули њихову приколицу. Двоје румунских држављана је погинуло када се срушио кров ресторана у Неа Плаји.

Настрадала су и двојица Руса, мушкарац и дјечак када је дрво пало недалеко од њиховог хотела у Потидеи, навеле су грчке власти.

Власти су прогласиле ванредну ситуацију на Халкидикију, а новоименовани министар за цивилну заштиту требало би у току дана да посјети ово полуострво.

Јак вјетар чупао је дрвеће, носио кровове, преноси Ројтерс.

“Ово је први пут у мојој 25-годишњој каријери да сам доживио тако нешто”, рекао је за грчку телевизију Атансиос Калцас, директор здрвственог центра Неа Мудања гдје су смјештени многи повријеђени.

Збринути пацијенти имају између осам мјесеци до 70 година. Неки су задобили повреду главе од пада дрвећа или других предмета.

Овакво невријеме није уобичајено у Грчкој гдје су љета типично топла и сува. Метеоролог Клеахос Марусакис рекао је да су услови екстремно необични за ово доба година.

 

 

 

(agencije)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime