Министар каснио три минута, опозиција тражи оставку

Јапански министар задужен за Олимпијске игре у Токију 2020. године, Јошитака Сакурада, нашао се на удару због троминутног кашњења, због чега се јавно извинио.

Сакаруда је закаснио на састанак у скупштини, па је морао да се извини трећи пут за три године.

Опозиција је кашњење описала као знак непоштовања према функцији коју обавља и затим бојкотовала састанак буџетске комисије, преноси ББЦ.

Прошле недјеље је изјавио како се осјећа изневјереним пошто је талентована јапанска пливачица саопштила да има леукемију.

“Она је потенцијални освајач златне медаље на Играма, спортисткиња од које имамо велика очекивања. Стварно сам разочаран”, рекао је Сакурада.

Неколико дана касније се извинио под притиском јавности.

Прије три године Сакурада је жене које су током Другог свјетског рата биле присиљене да пружају сексуалне услуге јапанским војницима, назвао “професионалним проституткама”.

Сакаруда, иначе, обавља и функцију министра за сајбер безбједност, а прошле године је изјавио да никада није користио рачунар и да му је драго што је увијек пребацивао тај дио посла сарадницима.

Јапанска опозиција је у више наврата тражила да поднесе оставку.

У истраживању које је спровео дневни лист Асахи Шинбун чак 65 одсто испитаника је рекло да овај министар не ради добро, а 13 одсто је задовољно Сакурадиним досадашњим учинком, преноси ББЦ.

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime