Ухапшени Чеси који су хтели да на утакмици “Косово”-Чешка подигну дрон с паролом ‘Косово је Србија’

Ухапшено је осам држављана Чешке који су намјеравали да данас на утакмици “Косово”-Чешка подигну дрон с паролом “Косово је српско”.

Чешки навијачи спремили су дрон са заставом “Косово је српско”, уочи утакмице такозваног Косова и Чешке на стадиону “Фадиљ Вокри”!

Селекција тзв. Косова домаћин је у квалификацијама за Европско првенство 2020. у суботу у 15 часова, а мјере претреса биле су ригорозне за гостујуће навијаче.

Познато је да чешки ултраси пружају велику подршку Србији и веома често се на чешким трибинама каче транспаренти “Косово је Србија”, овај пут су жељели да приреде представу са дроном, који би носио заставу “Косово је српско”.

Полиција у Урошевцу је код шест мушкараца и двије жене пронашла заставе и дрон, који су заплијењени, преноси сајт “Indeksonlajn“.

Одузете су двије заставе Србије, један транспарент, један дрон, једна камера и два уређаја за радио-везу. Такође, један од Чеха имао је и држављанство Србије, а сви су по налогу тужиоца послати у притвор.

Подсјетимо, прије пет година, на утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду на стадиону Партизана, дуел је прекинут у 42. минуту због дрона са заставом “Велике Албаније”, којим је управљао Исмаил Морина.

 

 

 

 

(telegraf.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime