Шта требате знати прије путовања у Хрватску?

Сви страни држављани који намјеравају ући у Републику Хрватску, као и хрватски држављани који немају пребивалиште или боравиште у Републици Хрватској, одговоре на сва питања везана за улазак у Републику Хрватску могу сазнати на једном мјесту.

С обзиром на ограничења која су на снази, због сузбијања ширења болести ковид-19, а ради бржег добивања релевантних информација, сва најчешћа питања и одговори о условима уласка у Републику Хрватску, објављени су на службеној веб страници Министарства унутрашњих послова.

Ако свој одговор о условима уласка у Републику Хрватску не пронађу међу најчешћим питањима и одговорима, доступан је и онлине формулар за упите свих који намјерававају путовати у Хрватску те су им потребне информације о могућностима уласка у земљу.

Веб страница и онлајн формулар тренутно су доступни на хрватском, енглеском и њемачком језику, а планира се проширивање и на друге стране језике.

Подаци који се путем формулара траже од заинтересоване странке, а с циљем давања конкретног одговора, су држављанство, има ли регулиран статус странца у РХ (одобрен боравак), планирани датум доласка на гранични прелаз, име граничног прелаза на којем планира улазак, те разлог доласка у Републику Хрватску.

Адреса uzg.covid@mup.hr и даље остаје мјесто на које се заинтересирани корисници могу обратити уз нешто другачију процедуру.

Како наводе из МУП-а Хрватске, након што особа пошаље упит на ову адресу, добиће аутоматски одговор у којем ће бити усмјерена на веб страницу.

Туристи из земаља ЕУ који имају резервиран туристички смјештај приликом уласка у Хрватску требају предочити потврду резервације смјештаја, а посједују ли некретнину или пловило требају власништво поткријепити документацијом, истичу из МУП-а у одговорима на најчешћа питања о условима уласка у Хрватску.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime