Једноглавно: Љубиша Тумбаковић је нови селектор Србије

Све оно што се данима шушкало, данас је добило и званичну потврду: Љубиша Тумбаковић нови је селектор фудбалске репрезентације Србије.

Извршни одбор ФСС је на данашњој сједници само прихватио приједлог који је изнијела Стручна комисија и потврдио да ће Тумбаковић од данас бити за кормилом државног тима. И то је изгласан – једногласно!

Тако је популарни Тумба, доскорашњи селектор Црне Горе, најзад добио дуго чекану шансу, за коју је мислио да је неће ни добити. Прије мјесец дана, када је први пут поменуто да би могао да преузме “орлове”, рекао је да од тога нема ништа, јер је он “вјечити кандидат”.

Бивши тренер Партизана, са којим је остварио највеће успјехе у каријери, преговоре је претходних дана водио са Ненадом Бјековићем, потпредсједником ФСС-а. Некада су били најближи сарадници, па неколико година нису ни разговарали, а сада су “осуђени” да поново буду тијесно сарађују, због потребе репрезентације Србије.

Тумбаковић би требало у уторак да буде званично представљен јавности као нови селектор, када ће дати и одговоре на нека битна питања која се тичу репрезентације, почев од тога да ли ће се његовим именовањем вратити у састав и Лука Миливојевић, Матија Настасић, Марко Грујић… фудбалери који су били у сукобу са претходним селектором Младеном Крстајићем.

Тежак посао чека Тумбаковића, јер ће на клупи “орлова” дебитовати 7. септембра против Португала у Београду, а то је меч који не смије никако да се изгуби, ако се жели пласман на Европско првенство освајањем неког од прва два мјеста у квалификационој групи.

Поред Љубише Тумбаковића, од дана када је смијењен Младен Крстајић, као кандидати за селектора помињали су се и Радомир Антић, Вељко Пауновић, Славиша Јокановић, Владимир Ивић, Драган Стојковић…

Са некима од њих су челници ФСС-а разговарали, али на крају је остао Тумбаковић као једина реална опција. И добио је данас акламативну подршку Извршног одбора.

 

 

 

 

(mozzart sport)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime