Орангутан пружио руку како би помогао човјеку у ријеци

Орангутан, који живи у заштићеним шумама на подручју Борнеа на југоистоку Азије, виђен је како се нагиње на обали ријеке, пружа руку и покушава помоћи човјеку који је блатњавој ријеци тражио змије.

Ове јединствене слике снимио је аматерски фотограф Анил Прабхакар из Индонезије, који је био на сафарију с пријатељима гдје је и угледао овај дирљиви призор. Тада је настала невјероватна и истовремено дирљива слика дивље животиње и човјека.

Касније, Прабхакар је сазнао да човјек из ријеке ради за Borneo Orangutan Survival Foundation, непрофитну организацију чији је циљ заштита угрожених врста, пише Daily Mail.

Човјек је уклањао змије у намјери да заштити орангутане у чему га је прекинуо радознали мајмун. Прабхакар је касније открио да је мушкарац одбио руку орангутана, а након што је фотограф спустио камеру јер је ипак ријеч о дивљој животињи.

Према ријечима фотографа, неко је рекао надзорнику организације да ту има много змија и он је дошао очистити грмље од њих. Орангутан је дошао до обале ријеке и гледао шта човјек ради, а затим му се приближио и испружио руку. Надзорник се само удаљио.

“Питао сам га касније зашто”, наставља фотограф, а он ми је рекао: “То је дивља животиња, а не она коју познајемо”.

Ипак, они су ту да би их заштитили. Borneo Orangutan Survival Foundation је индонезијска непрофитна организација основана 1991. године. Фонд, која броји 400 чланова особља, тренутно се брине за готово 650 орангутана.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime