Хрвати траже од УЕФА казну за Црвену звезду

“УЕФА, гдје си?”, пишу хрватски медији послије меча Звезде и Копенхагена.

Било је интересантно на терену стадиону “Рајко Митић”, али и на трибинама!

Утакмица је почела сјајном кореографијом Делија која се односила на Копенхаген и њихов грб на коме је лав, дошло је до туче на сјеверној трибини, а у региону је посебно одјекнуо транспарент који се појавио у другом полувремену:

“Пресити се земља од крвавог вала, али вам победа не осветли лице, јер ловор не ниче с буњишта и кала, он је за хероје, а не за убице”,

У питању су стихови нашег писца Јована Дучића који су се, како пише “Курир”, синоћ прије свега односили на недавну прославу државе Хрватске поводом годишњице акције “Олуја” из 1995. године, а која сваке године у ово време “подгрије” наелектрисану атмосферу између две државе.

“Вечерњи лист” у тексту под насловом “УЕФА, гдје си?”, тражи чак од УЕФА реагује због овога, али и због тога што је на трибинама била и фотографија Драже Михаиловића.

“Видјећемо хоће ли реаговати УЕФА која не дозвољава било какво ‘ишчашено’ понашање на трибинама”, пише овај лист уз подсјећање на све оно што се, из навијачког угла, десило на утакмици између Црвене звезде и Копенхагена (1:1).

Иначе, док су навијачи Црвене звезде на сјеверној трибини држали поменуте транспаренте са стиховима Јована Дучића – пјевала се пјесма “Тамо далеко”.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime