Влада подржала измјене одлука у поступку царињена робe

Влада Брчко дистрикта БиХ је на данашњој, 65. ванредној сједници донијела закључак да се измијене одлуке о плаћању одређених накнада у поступку царињења робe приликом увоза и извоза. Ради се о таксама које се наплаћују за потврде квалитета исправности хране и других производа и о здравственом стању сјемена приликом увоза и извоза робе.

„Та мјера је предложена прије неколико дана како би се ублажиле посљедице затварања моста на ријеци Сави и како би се, што је могуће више, ублажиле посљедице које би могле захватити терминал у Брчко дистрикту БиХ. Увозницима, односно извозницима се не исплати да два пута плаћају таксе за улазак у терминал што би се сигурно догодило да оваква одлука није донесена. Могу рећи да је ово усаглашено још прије мјесец дана, непосредно након што је затворен мост на ријеци Сави“, истакао је шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић и предсједник Комисије за спречавање и умањење посљедица насталих због затварања моста на граници са Републиком Хрватском.

Донесен је и закључак да поменута комисија покуша пронаћи и друге мјере којим би се ублажило ово стање и да се подстакне на успостављање комуникације са властима у Републици Хрватској, а у вези са трајним рјешавањем питања моста, односно превоза робе камионима преко овог граничног прелаза.

Влада је наставила и 58. редовну сједницу на којој је усвојила Смјернице за израду нацрта закона о измјенама и допунама Закона о предузећима Брчко дистрикта БиХ, Смјернице за израду нацрта закона о измјенама и допунама Закона о класификацији дјелатности у Брчко дистрикту БиХ, Смјернице за израду нацрта закона о електронском документу Брчко дистрикта БиХ, Смједнице за израду нацрта закона о електронском потпису Брчко дистрикта БиХ, Смјерице за израду нацрта закона о архивској дјелатности као и Смјернице за израду нацрта правилника о изгледу униформе и ознаке ловочувара, условима за ношење и начину употребе оружја ловочувара и начину рада ловочуварске службе те Смјернице за израду нацрта правилника о облику и садржају обрасца легитимације ловочувара и службене књиге и вођењу евиденција о издатим легитимацијама и службеним књигама.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime