Усвојен правилник о подстицајима у пољопривреди

Влада Брчко дистрикта БиХ исцрпила је данас дневни ред 76. ванредне сједнице на којој је усвојила Правилник о начину и условима за подстицај у пољопривредној производњи за 2019. годину.

Зoран Гајић, шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду рекао је да је овај правилник у односу на прошлогодишњи измјењен у дијелу који се односи на увођење подстицања изградњe рибњака али и производње рибе.

“Новина је и да подстичемо капиталне инвестиције пољопривредне механизације као и објекте за мљекарство. У овом правилнику нема већих финансијских промјена у погледу подстицања одређених категорија или одређене производње. Новине су направљене када је ријеч о кориштењу пољопривредног земљишта у закуп које је у власништву Брчко дистрикта. Према усвојеном правилнику сви они који учествују на лицитацији и који буду изабрани као најбољи понуђачи, а не закључе уговор немају право на подстицај“, рекао је Гајић.

На ванредном засиједању усвојени су и закључци о давању сагласности на нацрте одлука о измјени организационих планова Одјељења за здравство и остале услуге, Канцеларије за управљање јавном имовином, Канцеларије за превенцију корупције и координације активности на сузбијању корупције и Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Усвојен је и Приједлог закључка о давању сагласности на Одлуку о расподјели нераспоређене нето добити ЈП „Путеви Брчко“ ДОО Брчко дистрикт БиХ из 2018. године.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime