Укинут полицијски час у Брчком

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ, уважавајући епидемиолошку ситуацију на територији дистрикта Брчко на дан 22.05.2020. године, донио је Наредбу о стављању ван снаге Наредбе о забрани кретања, те је сходно томе од данас омогућено кретање лицима и након 23 часа.

Међутим, поред омогућавања кретања лицима, подсјећамо да су и даље на снази наредба од 8.5.2020. године, којом се забрањује јавно организовано окупљање и заједничко кретање у броју већем од 50 лица на јавним мјестима и отвореним и затвореним јавним површинама, и Наредба о епидемиолошким препорукама за рад угоститељских објеката у склопу примјене мјера превенције ширења COVID-19.

С тим у вези подсјећамо да су запослени у угоститељским објектима, али и гости који посјећују исте и даље у обавези да се придржавају свих препорука и мјера које су и даље на снази, те да ће свако окупљање у већем броју од 50 лица (које чине запослени и гости), бити санкционисано од надлежних органа Брчко дистрикта БиХ. Стављене су ван снаге и све наредбе које се тичу ограничења радног времена.

Кризни штаб такође је донио Одлуку којом се од уторка, 26. маја, дозвољава рад играоница и рођендаоница за дјецу, као и тренинзи и спортско-рекреативне активности у спортским овјектима.

Штаб за заштиту и спасавање упућује подршку и захвалност свим здравственим радницима у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ и Пододјељењу за јавно здравство који су били ангажовани током пандемије. Кризни штаб такође је позвао управни одбор ЈЗУ да предложи одлуке о награђивању заслужног и медицинског и немедицинског особља, али искључиво оних који током пандемије нису користили ни дана одмора или боловања.

 

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime