U pretresu nađeno 3.000 KM: Detalji akcije „Tempo“ u kojoj je pao službenik Vlade Brčkog

U policijskoj akciji „Tempo“ koja je izvedena juče u osam časova ujutro uhapšen je Ferhat Čejvanović, zaposlen u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta na mjestu šefa Pododjeljenja za poljoprivredu.

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta rekao je na pres konferenciji da je danas Ćejvanović predat postupajućem tužiocu Tužilaštva Brčko distrikta.

– Lišen je slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti korupcije, a prilikom pretresa zatečeni su predmeti krivičnog djela – rekao je Pisić dodajući da je riječ o novcu u iznosu većem od 3.000 KM i drugim predmetima koji se mogu povezati sa krivičnim djelom i radnjama Ćejvanovića iz ranijeg perioda. Istakao je da aktivnosti u ovom predmetu nisu završene i pozvao građane koji imaju informaciju o koruptivnim radnjama osumnjičenog i privredenog lica da se obrate Policiji ili Tužilaštvu.

Glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta Zekerija Mujkanović, rekao je da će Ćejvanović tokom dana biti ispitan i da će Tužilaštvo uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

– Vidjećemo kako će Sud reagovati, a mi ćemo insistirati na određivanju pritvora i u postupku suđenja zalagaćemo se za najoštrije kažnjavanje koristeći ovlašćenja i nadležnosti koje imamo – rekao je Mujkanović dodajući da su dokazi kvalitetni i pouzdani i da će nastaviti istragu koja će ubrzo rezultitati podizanjem optužnice.

Poručio je svima koji se susreću sa korupcijom u institucijama Brčko distrikta da su Policija i Tužilaštvo Distrikta institucije koje su spremne da se uhvate u koštac sa ovim, da imaju unutrašnju snagu, opredjeljenje i resurse kao i da će pružiti svu pomoć onima koji im se obrate. Takođe je pozvao izvršnu i zakonodavnu vlast Distrikta da usavrši postojeće i prilikom donošenja novih propisa onemoguće licima koja su osuđena za koruptivna djela da i nakon toga rade u javnoj upravi ili obavljaju funkcije izabranih i imenovanih lica.

Pisić i Mujkanović su podsjetili da su u zadnjih devet mjeseci Policija i Tužilaštvo Distrikta uspješno proveli tri akcije usmjerene na borbu protiv korupcije od kojih su dva ranija slučaja inspektora Inspektorata i inspektora Policije Brčko distrikta.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime