Супервизор Скенлан у посјети ЈП “Комунално Брчко”

Након што је у јулу прошле године први пут посјетио ЈП “Комунално Брчко”, супервизор за Брчко Мајкл Скенлан поново је јуче, са сарадницима, имао састанак са менаџментом предузећа.

И овај пут централна тема била је набавка електричне енергије за Брчко дистрикт БиХ и изналажење начина како овај проблем ријешити дугорочније, умјесто што се сваке године, пред крај пословне године, ради на тражењу рјешења за што повољније услове куповине електричне енергије од добављача.

Иако је набавка електричне енергије за 2020. годину ријешена још у октобру прошле године, супервизор је изразио бојазан да ће овај поступак из године у годину бити отежан, посебно јер је електрична енергија, као берзанска роба, изузетно скупа.

Супервизор је истакао да се интензивно ради на доношењу Закона о обновљивим изворима, новог Закона о електричној енергији и Закона о енергетској ефикасности, који би требало да донесу одређена побољшања у пословању предузећа.

Такође, са супервизором Скенланом разговарано је и о потреби изградње нових трафостаница због прикључења нових пословних субјеката током предстојеће реализације пословне иницијативе коју Студен Холдинг, заједно са Владом Дистрикта, намјерава да имплементира на територији Брчко дистрикта БиХ. С обзиром да ЈП “Комунално Брчко” није у прилици да финансира ове инвестиције у јавној инфраструктури, закључено је да је потребно ове ставке уврстити у Буџет Дистрикта.

Супервизор је обећао своју пуну подршку у раду ЈП “Комунално Брчко” и наставак сарадње.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime