Supervizor Skenlan prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja 19. godišnjice Policije Brčko Distrikta

Supervizor Brčko Distrikta i prvi zamjenik visokog predstavnika Majkl Skenlan Scanlan završio je svoju dvodnevnu posjetu Distriktu, u okviru koje je učetvovao na ceremoniji obilježavanja 19. godišnjice Policije Brčko Distrikta.

Supervizor Skenlan je pohvalio policijske snage Distrikta za njihov rad u službi zajednice, kao i za profesionalnost i izuzetnu koordinaciju sa drugim policijskim snagama koje djeluju preko administrativnih linija razgraničenja i međunarodnih granica kako bi se osiguralo efikasno provođenje policijskih zadataka i dužnosti.

Tokom posjete Distriktu, supervizor Skenlan sastao se i sa predstavnicima nacionalnih manjina kako bi razgovarali o statusu provođenja Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina u Brčkom, koju je BiH ratifikovala 2000. godine.

„Aktivno podržavanje nacionalnih manjina u ovoj zajednici nije samo čin dobre volje vlasti Distrikta nego i obaveza koja proizlazi iz Konvencije“, rekao je supervizor Skenlan.

U okviru susreta sa vjerskim vođama, sa ciljem diskusije o kritičnoj situaciji u pogledu masovnog odlaska mladih iz Distrikta, supervizor Skenlan se sastao sa protojerejem stavroforom Srpske pravoslavne crkve u Brčkom, Draganom Ćirkovićem. U jučerašnjem govoru, supervizor je odlazak mladih naveo kao prioritetni izazov za Distrikt koji se treba hitno rješavati.

U nastavku dijaloga sa ciljem što bržeg vraćanja na reformske aktivnosti u Brčko Distriktu u toku ove godine, supervizor Skenlan se sastao sa gradonačelnikom Distrikta Sinišom Milićem i predsjedavajućim Skupštine Esedom Kadrićem te njihovim zamjenicima Antom Domićem i Ivom Filipovićem.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime