Студен Група: Привредни развој Брчко дистрикта је приоритет који не треба да чека

Ванредно стање и цјелокупна ситуација у вези са коронавирусом успориле су активности започете на „Пословној иницијативи за свеобухватно побољшање пословног амбијента и стандарда живота у Брчко дистрикту БиХ“ СТУДЕН Групе.

Имајући у виду негативне посљедице које је пандемија ковида-19 оставила на привреду у цијелом свијету, па тако и код нас, Студен Група је званично предложила Влади Брчко дистрикта БиХ што ранију реализацију првог пројекта из представљене Пословне иницијативе.

„Послије потписивања Меморандума о разумијевању и креирања акционог плана 4. децембра 2019. године између Владе Брчко дистрика БиХ и Studen & Co Holding GmbH конкретизоване су претпоставке за даље фазе реализације. Дефинисани су и стручни тимови који су наставили са радом, међутим ова криза довела је до заустављања већине планираних заједничких активности. Због тога смо предложили убрзану реализацију барем једног од пројеката из Иницијативе, за који сматрамо да може у веома кратком року отворити нова радна мјеста и покренути низ производних, логистичких и других привредних активности у Брчко дистрикту“ рекао је предсједник Управе Студен Холдинга Илија Студен.

Први пројекат у Пословној иницијативи која је представљена у јуну 2019. године односи се на привредни и географски потенцијал Брчко дистрика БиХ, зону рада и индустрије „Брод“. Инвестиције само на овом пројекту могу да обезбједе посао за 220 особа у периоду од неколико година, уз улагања од преко 20 милиона КМ.

„Захваљујући дугогодишњем искуству Студен Групе у успјешним реализацијама великих инвестиционих пројеката, зона „Брод“ би могла да постане локални покретач економског развоја, али и регионално препознатљив центар који би индуковао јачање инвестиционе климе у Брчко дистрикту БиХ. Брзина реализације пројекта ће зависити од ефикасности локалних власти за реализацију стратешких привредних пројеката“ рекао је Студен.

Према подацима Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ, од проглашавања ванредног стања па до 28. априла 2020. године, у Брчком је без посла остало 220 особа.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime