Шта ће отварање обилазнице значити за град?

Након што је из ЈП Путеви потврђена информација да ће сутра привремено у саобраћај бити пуштена новоизграђена обилазница око Брчког, у Полицији Дистрикта очекују да ће то значајно утицати на смањење саобраћајних гужви у самом граду Брчком.

Становници Брчког су већ дужи временски период свједоци константних саобраћајних гужви које нису резервисане само за саобраћајне шпице у јутарњим и поподневним часовима. На ове гужве значајно утичу радови на реконструкцији саобраћајница, положај граничног прелаза у строгом центру града, али и број возила у транзиту кроз Брчко.

Након што је за сутра најављено привремено пуштање у саобраћај обилазнице око Брчког, Кенад Бајрић, командир Јединице саобраћајне полиције наглашава да ће се сигурно смањити интезитет возила која су у пролазу кроз Брчко, те број транспортних возила.

Без обзира што ће пуштање у саобраћај обилазнице сигурно растеретити одвијање саобраћаја кроз град, Бајрић и даље позива возаче на опрез јер велики број бициклиста и мотоциклиста саобраћа градом.

С обзиром да се ради о посебно угроженим категоријама учесника у саобраћају гдје предњаче малољетници и старије особе одговорност возача моторних возила је посебно изражена.

Жељко Новаковић, предсједник бициклистичког клуба Свети Николај из Брчког, наглашава да је примјетно да саобраћајна култура и бициклиста али и возача у Брчком није на завидном нивоу те је стога овај клуб у протекла два мјесеца у сарадњи са полицијом вршио едукацију ученика у основним школама у Дистрикту.

Иначе, јуче су се у Брчком десиле свије саобраћајне незгоде у којима су учетвовали возач скутера и бициклиста које су на сву срећу прошле без озбиљнијих повреда. Међутим, од почетка ове године у Брчко дистрикту је смртно страдало већ двоје бициклиста.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime