Срби за Србе: Реновирана кућа породици Новак у Брезовом Пољу

Прошлог љета у Брчком је одржана друга по реду Тројка из блока, хуманитарно шутирање тројки у организацији  ХО “Срби за Србе”.

Данас су чланови ове организације из Брчког и Бијељине посјетили породицу Новак у Брезовом Пољу. Њима је, новцем прикупљеним током прошлогодишњих “Тројки из блока” у Брчком и Бијељини, реновирана кућа, купљени кревети и радни столови за дјецу, као и елементи купатила.

Члан организације “Срби за Србе” из Брчког, Милош Суботић, истиче да је ово већ друга година како организација помаже породицама у Брчком.

“Ово је већ друга година како помажемо породицама у околини Брчког. Ово је резултат прошлогодишње “Тројке из блока” и нама је драго да настављамо ту традицију. Трудимо се да помогнемо вишедјетним породицама колико год можемо“, рекао је Суботић.

Породицу Новак чине самохрана мајку Дајана и њено петоро дјеце. Илија (13), Нађа (9), Давор (7), Алексеј (3) и Никодима (1), живе са мамом и баком надомак Брчког у Брезовом пољу.

Укупна вриједност помоћи породици Новак износи 15.283,27 КМ. Главни дио посла било је зидање спрата, тј. уређење и опремање двије просторије у којима ће живјети дјечаци.

Такође, подашчан је кров на овом спрату и урађени нови олуци, те замјењена комплетна столарија на кући, уређено је купатило у приземљу, ријешен проблем влаге и уграђени нови лавабо и бојлер.

Урађена је и стаза око куће која није постојала.

Слађан Јосиповић истиче да му је веома драго што је Бијељина пружила помоћ пријатељима из Брчког у овом пројекту.

“Прошле године је у Бијељини била прва “Тројка из блока”, надамо се да ће то постати традиција, јер ове године 11. августа организујемо други по реду турнир”, рекао је Јосиповић.

Дајана Новак живи од дневнице, дјечијег доплатка, те мало мајчине пензије, која такође одлази и на лијечење болесне старице.

“Срби за Србе организација ми је много помогла, урадили су ми тротоар око куће, кров, конструкцију читаву урадили, олуке поставили, дјеци двије собе средили, донијели постаљину, кревете, све живо”, рекла је медијима Дајана Новак.

Трећа брчанска “Тројка из Блока” најављена је за 10. август ове године на Тргу младих, а организатори очекују да ће бити најмасовнији до сада.

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime