SDA Broduša: Rezultati izbora nisu pravi izraz volje članova?

Redakciji portala brcanskiforum.com obratio se predsjednik Mjesnog odbora SDA Broduša, koji je saopštenjem za javnost reagovao na događanja vezana za unutarstranačke izbore SDA u Brčkom.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti, bez korekcija:

- Reklama -

“Predsjednik sam Mjesnog odbora SDA Broduša zadnjih 10 godina, a od uspostave Brčko distrikta BiH učestvovao sam u svim unutarstranačkim izbornim procesima do današnjeg dana.

Zadnji stranački izbori zakazani su za 24. 11. 2019. godine skoro pa u tajnosti i pozvan je mali broj članova, odnosno birača na koje je prethodno uticano i prijećeno im, kako bi se samo pro forme proveo izborni proces koji je fingiran i namješten. Sve ove nelegalne aktivnosti organizovao je i sproveo vječiti sekretar – vremešni Nedžib Omazić, uz aminovanje predsjednika SDA Brčko Eseda Kadrića.

U našem Mjesnom odboru noć prije izbora podijeljeni su listići za izbor Mjesnog odbora sa potpisom predsjednika Izborne komisije SDA Brčko i pečatom Stranke do kojih sam došao i te listiće sam pokazao javno članovima biračkog odbora i svima koji su se nalazili u prostoriji za glasanje. Upozorio sam članove biračkog odbora na nedozvoljene radnje koje se provode i kojima se uveliko narušava izborni proces, te postaje besmislen i ne odražava pravu volju birača, te sam kopiju pomenutih glasačkih listića predao biračkom odboru kako bi to oni zapisnički konstatovali. Nakon toga jedan od članova biračkog odbora je napustio odbor jer nije želio učestvovati u narušenom izbornom procesu, iako je vječiti sekretar na njega vršio pritisak da ne napušta birački odbor.

Vječiti sekretar je istu noć namjenski dijelilo podobnim – sigurnim članovima Stranke listić na kojem su ispisana imena članova MO i delegata za skupštinu SDA Brčko gdje je on prvi na spisku. Iako je duboko zašao u osmu deceniju života, bori se svim sredstvima da ostane na političkoj sceni dok nam mladi ljudi odlaze iz Brčkog.

Siguran sam da su rezultati u našem Mjesnom odboru fingirani i da nisu pravi izraz volje članova SDA Broduša. Ako je potrebno, posjedujem video materijal koji je snimljen na samom izbornom procesu da potkrijepi ovo što sam napisao.“

Aktuelni predsjednik MO SDA Broduša

Mirsad Cviko

 

 

 

 

(brcanskiforum.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime