Rekordna zainteresovanost za četvrti BiH Color Festival

Svima je već poznato da stranci obožavaju BiH zbog njenih prirodnih ljepota, hrane, gostoprimstva, ali i životnog standarda, jer se ovdje za manje novca mogu provesti bolje nego na zapadu.

Zahvaljujući društvenim mrežama, ukoliko imate zanimljiv događaj, mnogo lakše ćete privući pažnju ljudi u regionu nego prije 20 godina.

- Reklama -

Jedan od tih događaja je zasigurno i BiH Color Festival, koji se održava 2. i 3. avgusta u Brčkom.

Primijetan je broj stranaca koji se interesuje za ovaj događaj, jer je jedinstven za naše prostore, iako originalne korijene vuče iz Indije, po uzoru na Holi festival.

„U stalnom smo kontaktu sa većinom hotelijera iz Brčkog, koji nam šalju svakih desetak dana izvještaje gdje vidimo kako raste interesovanje za naš događaj. Imamo goste iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Italije, pa čak i Njemačke i Austije. Puštali smo kampanje u tim državama, pored BiH i rezultati su odlični. Budući da Brčko ima 700 do 800 registrovanih smještaja, morali smo i kamp organizovati ove godine, kako bismo sve ljude mogli smjestiti.“ Izjavio je Miloš Stankić, direktor BiH Color Festivala.

Realno za cijenu ulaznice od 18 KM, cijene pića na našim prostorima i sve što nudi festival od dodatnih sadržaja, njima se isplati sjesti u auto, pa čak i avion i doći na festival, jer imaju priliku da slušaju svjetski zvuk i osjete atmosferu svjetskih festivala za novac koji je prihvatljiv čak i za naše ljude.“ dodao je Stankić.

Rekordna interesovanja za četvrti BiH Color Festival

Već je prodato preko 1500 karata. Ove godine za naše posjetioce iz drugih gradova pripremili smo i kamp naselje, te unaprijedili vizualno – zvučne efekte, jer imamo tendenciju da rastemo u svim segmentima iz godine u godinu.

Četvrti po redu „BH Color festival“ održaće se 2. i 3. avgusta u Brčkom.

„Za sada već imamo potvrđena gostovanja brojnih zvučnih imena i nastupaju Matroda (CRO), Saberz (HUN), Wreckage (SRB), Siniša Tamamović (BIH), Space Motion (SRB), Mike Vale (SLO)“,  dodao je za (…..) direktor i osnivač festivala Miloš Stankić.

Produkciju događaja, dakle vizuelni i zvučni dio povjerili smo „Chameleon rental“ firmi koja prati događaje poput Exit-a i Love festa. Na dvije bine rasporedili smo mainstream elektronski zvuk i na drugoj  underground zvuk. 30 000 pakovanja u 10 različitih boja, već je spremno. Važno je napomenuti da su sve boje ispitane od strane JZU Institut za javno zdravstvo RS i posjeduju sertifikate o ispravnosti i sigurnosti.

Raznolikost je prednost

„Bacanje boja na svakih sat vremena ima i svoju simboliku“, naglašava idejni tvorac festivala, smještenog u Brčkom. „Ponosni smo na činjenicu da smo prvi multietnični grad u BiH. Bacanjem boja, simbolizujemo i prihvatamo naše različitosti, te ih ističemo u prvi plan, ali u pozitivnom smislu. Ono na šta sam takođe jako ponosan je činjenica da je festival do sada posjetilo preko 10 hiljada mladih, različitih ljudi, a da nemamo nijedan incident zasnovan na bilo kakvoj netrpeljivosti i na tom „kursu“ želimo i planiramo opstati.

Sponzori ovogodišenjeg festivala su: Beck's, Mentos, Rooster, Str8, Evropska Unija u BiH, Puschkin vodka i Vlada Brčko Distrikta.

Cijena karata:

– 13 KM – Early bird – RASPRODATO!

– 18 KM – Festivalska ulaznica

– 30 KM – VIP

KAMP

– Jednodnevni paket 30 KM (Ulaznica + prevoz + kamp)

– Dvodnevni paket 30 KM (Prevoz + kamp)

– Dvodnevni paket 45 KM (Ulaznica + prevoz + kamp)

Ulaznice možete kupiti OVDJE.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime