Први дан школе: Почела настава на подручју Дистрикта

Поводом почетка нове школске 2019/2020. године на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић данас је заједно са својим сарадником Самиром Чорбаџићем посјетио неколико школа на подручју Дистрикта.

Османовић је казао да је нова школска година почела по плану и програму и да је на подручју Дистрикта уписано око 710 првачића што је, како каже, благо повећање у односу на прошлу и претпрошлу годину.

„Ове школске године на подручју Брчко дистрикта БиХ уписано је око 710 првачића што је благо повећање у односу на прошлу и претпрошлу годину. Тренутно у основним школама имамо око 6 000 ученика док је у средњим регистровано нешто мање од 3 000 ученика. Успјели смо обезбиједити основне ствари које су неопходне за сваки почетак школске године као што је наставни кадар, уџбеници итд. Влада је ове године издвојила 450 000 КМ за набавку бесплатних уџбеника и сви ће их ученици у највећој мјери данас добити. Кадар који нам је недостајао смо попунили, а такође у овој недјељи расписаћемо још један конкурс како би све несметано текло. Када су у питању објекти ми смо на већем дијелу урадили кречење, школски намјештај је обезбијеђен, наставна помагала су такође по потребама школа већ испоручена, технички недостаци који су се дешавали током љетњих мјесеци су отклоњени, као што је квар са водом и сл.“, казао је Османовић додајући да ће и ове године ученици имати ријешен превоз.

Марио Бабић, директор Друге основне школе Брчко дистрикта БиХ, казао је да је задовољан данашњим почетком школе и да је све обезбијеђено у складу са наставним програмом.

„Тренутно Друга основна школа има око 860 ученика, а иначе се већ годинама код нас уписује до стотину првачића. Све је спремно за наставу и задовољни смо”, казао је Бабић.

Поред Друге основне школе Османовић и Чорбаџић данас су посјетили и ученике у ЈУ Пољопривредној и медицинској школи, предшколску установу у насељу Колобара као и Петнаесту основну школу у Шаторовићима гдје су представници ове мјесне заједнице поводом првог дана школе првачићима уручили и поклон пакете.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime