Продужен притвор Далибору Јовичевићу осумњиченом за убиство оца

Основни суд Брчко дистрикта БиХ, одлучујући о приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, продужио је данас притвор за још два мјесеца Јовичевић Далибору, настањеном у Брезовом Пољу, који се сумњичи да је извршио кривично дјело – Убиство – из члана 163. став (2) тачка 1) и кривично дјело – Недозвољено држање оружја или експлозивних твари – из члана 365. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Овакву одлуку суде је донио након што је утврдио да у односу на осумњиченог и даље егзистира основана сумња да је извршио поменута кривична дјела, као и посебан притворски разлог прописан одредбом члана 132. став (1) тачка а) Закона о кривичном поступку Брчко дистрикта БиХ, односно да и даље постоје околности које указују на опасност код бјекства.

Подсјећамо да се Јовчевић Далибор сумњичи да је између 11. и 12. фебруара у мјесту Брезово Поље на свиреп начин лишио живота свога оца, као и да је неовлаштено држао аутоматску пушку марке М70 коју је користио за извршење убиства.

*Предузимање радњи у кривичном поступку против одређене особе не значи да је та особа заиста и одговорна за извршење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime