Preminuo visokopozicionirani policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH Goran Kokanović

Policija Brčko distrikta BiH ostala je danas bez još jednog svog zaposlenika, visokopozicioniranog policijskog službenika, Gorana Kokanovića, koji je noćas nakon kratke i teške bolesti preminuo na UKC Tuzla u 48-oj godini života.

Goran Kokanović sin Dušana, rođen je 12. februara 1972. godine u Brčkom. Svoj radni vijek započeo je u MUP-u RS-a 31.12.1997.godine, a u Policiji Brčko distrikta BiH nastavio radni angažman od 01.03.2000-te godine, radeći tu nepunih 20 godina prvo kao policajac, zatim kao analitičar u proaktivnom timu, pa istražilac težih krivičnih djela, potom kao istražilac najtežih krvičnih djela, da bi onda počeo obavljati poslove pomoćnika šefa Jedinice kriminalističke policije za borbu protiv opšteg kriminaliteta.

Nakon toga, Goran je obavljao i poslove šefa smjene OKC-a-rukovodilac, zatim je prešao u Jedinicu saobraćajne policije kao zamjenik komandira, da bi na kraju preuzeo dužnost komandira u Jedinici opšte policije Policije Brčko distrikta BiH. Goran Kokanović je u svom radnom vijeku bio višestruko pismeno pohvaljivan, ali i novčano nagrađivan. Na svom radnom mjestu bio je vrlo cijenjen i odgovoran radnik, a kolegice i kolege o njemu imaju samo riječi hvale i pamtiće ga kao požrtvovanog i cijenjenog radnika, te osobu velikog srca uvijek spremnu da pruži pomoć svima kome je potrebna.

Kroz svoj životni put sa suprugom je stekao dvoje djece i bio požrtvovan, ispunjen brigom, ponosom i beskrajnom ljubavi za svoju porodicu.

Obavještavamo prijatelje i poznanike da će se posljednji ispraćaj i sahrana Gorana Kokanovića održati u nedjelju 23.februara 2020. godine na srpskom pravoslavnom groblju u Srpskoj Varoši sa početkom u 13 sati.

 

ŠEF POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BiH

mr. Goran Pisić

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime