Почели припремни радови за реконструкцију моста Брчко-Гуња

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и директор ЈП „Путеви“ Брчко Мирослав Мишкић данас су обишли мост Брчко-Гуња поводом почетка припремних радова за реконструкцију моста.

Градоначелник је казао да је ово нешто што се с нестрпљењем очекивало још од фебруара прошле године када је студија показала да мост не може бити у функцији за теретни саобраћај.

„Ми смо данас овдје практично да обиљежимо почетак радова, ја се надам на реконструкцији постојећег моста, с циљем да се теретни саобраћај поново успостави на граничном прелазу између Брчког и Гуње, који је за дистрикт Брчко више него значајан, поготово за привреду и ЈП „Лука“ Брчко. Захваљујем се ЈП „Путеви Брчко“ на брзој реакцији упркос свим проблемима које смо имали у протеклом периоду. Релативно брзо смо дошли до фазе припремних радова. Надам се да ће и наредне фазе бити једнако брзе и да ћемо добити рјешење. Такођер, драго ми је да се враћамо нормалним активностима“, казао је Милић напомињући да су у току и интензивни разговори с потписником Меморандума о разумијевања с Владом Брчко дистрикта БиХ, фирмом „Studen & CO Holding“, на основу којег очекујемо да се убрзо уђе и у процедуру одобравања још једног важног пројекта за Дистрикт, а који се односи на слободну економску зону.

Директор ЈП „Путеви Брчко“ Мирослав Мишкић казао је да се поред проблема који су били у задњем периоду, јавно предузеће, ипак, успјело завршити тендер како би се увели извођачи радова на мосту и урадили истражни радови.

„Планирано је да се уради снимање комплетно из воде, дакле ехо сондером, планирамо да урадимо снимање дна ријеке, подлокавање стубова, ерозију испод моста да бисмо знали какви су удари на стубове. Планирамо урадити гама зрацима или ултра звуком снимање стубова који су у води, а онда на мосту. Ти радови су управо у току. Такођер, планирано је да се уради и терновање коловозне конструкције, тј. биопсија комплетног челика да видимо је ли дошло до истрошености материјала и да ли га је уопште могуће вратити у теретни саобраћај с овим с чим располажемо. Подсјећам, нови мостови се пројектују на експлатациони период до 80 година, а као што знамо овај мост има око 130 година“, казао је Мишкић.

Мишкић је нагласио да ће се након истраживања тачно знати у којем смјеру с радовима ће се ићи.

„Када будемо имали сва та истраживања знати ћемо у ком смјеру ћемо ићи и то ће бити подаци који ће ући у пројекат који је, такођер, планиран овом тендерском документацијом у двије варијанте. Једна варијанта ће вјероватно бити да видимо можемо ли ову коловозну конструкцију и уопште челичне решетке репарирати на начин да иде теретни саобраћај преко ње или ако не може онда друга варијанта ће бити да иде потпуно нова што би била и већа цијена“, казао је Мишкић додајући да се у овом моменту располаже с 1,6 милион марака који су распоређени скупштинском одлуком из децембра прошле године.

„То су иницијална средства, а колико ће бити укупно потребно средстава то ће управо зависити од варијанти које сам споменуо. Наше амбиције су да с грађевинским радовима кренемо сљедеће године у прољеће“, истакао је Мишкић.

 

 

 

 

1 komentar

  1. P a vi se zaista necete okanit corava posla s tim mostom dok ne padne mrtva glava ??? Pa rusite to vise sta cekate, sami ste eto priznali da se mostovi u 21 vjeku, sa najkvalitetnijim i sofisticiranijim materijalima prave uz garanciju na 80 godina. A taj nas je star 130 godina !!! Jeste li ikad culi kada se radi o metalu tj celiku, za ZAMOR MATERIJALA ???
    Imate para , pravite novi most po sisemu lapo-lapo 50% BiH 50% HR…

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime