Писић апелује: Не пишите негативне коментаре о онима који су у првим редовима одбране од заразе

Шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић на конференцији за медије јавности је представио укупан број запримљених пријава, а које су везане за новонасталу ситуацију у Дистрикту.

“На дан 24. и 25. 3. укупан број запримљених пријава у вези корона вируса је 43, асистирали смо Инспекторату приликом уручења 37 рјешења о изолацији. Извршили смо контролу 129 издатих рјешења, а утврђено је да рјешења поштује 126 лица. За три лица упућене су информације Инспекторату на процесуирање. На 158 објеката извршена је контрола радног времена и издат је један прекршајни налог због прекорачења радног времена. Због непоштивања наредбе о забрани кретања три или више лица поднијете су пријаве. Десет лица није поштовало полицијски сат, а лишена су слободе два лица због сумње да су починили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије”, казао је Писић.

Шеф Полиције апеловао је на грађане да не пишу негативне коментаре на друштвеним мрежама које се односе на медицинско особље, тимове, полицијске службенике, раднике јавне безбједности, Црвеног крста и Инспектората.

“У задња 24 сата примјетили смо да преко друштвених мрежа грађани снимају наше медицинско особље и тимове који излазе на терен и с веома негативног аспекта коментаришу исте. Ти тимови и по 20 сати на дан дневно раде и изложени су у првом реду и не заслужују такав третман од стране појединаца”, казао је Писић.

Денис Шехановић, секретар Црвеног крста Брчко дистрикта поручио је грађанима да остану код куће, уколико немају пријеку потребу да изађу.

“Радимо на упозорењу грађана да смање своје кретање, да остану код куће, да се информишу путем телефона у здравственим институцијама за било коју промјену здравственог стања, уколико је имају. У протеклих десетак дана проводимо активност допремање хране људима првенствено који су у изолацији. Помажемо и службама у смислу допремања опреме, прије свега заштитне. Јављају нам се и потенцијални донатори из Дистрикта као и организације и фирме које су спремне уступити своје ресурсе, а такође и људи ван БиХ, тј. наши партнери с којима дуго година сурађујемо. Око 10.000 маски смо подијелили и тренутно очекујемо и друге донације. Поред свега, ипак постоји проблем с набавком опреме јер је тренутно нема на тржишту, али потрудит ћемо се да је набавимо и имамо на располагању у оном омјеру у којем нам је потребно”, казао је Шехановић.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime