Отворен 17. Међународни сајам привреде у Брчком

У организацији Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ, а под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ, данас је свечано отворен 17. Међународни сајам привреде у Брчком. 

На 1.500 квадратних метара окупило се више од 150 излагача из БиХ и земаља региона из разних сектора привреде. Сајам је отворен за посјетиоце од 10.00 до 19.00 часова до 10. Новембра, у бившем тржном центру “Тропик”.

Циљ организатора је, како је истакао предсједник брчанске Привредне коморе Јеленко Илић, да се на овом сајму окупи што више привредника из региона, али првенствено из Брчког.

“Поносан сам и срећан што видим оволико људи који су дошли да посјете Сајам. Овогодишњи је сигурно један од најуспјешнијих”, додао је Илић. Он је нагласио важност присуства предсједника 12 привредних комора из цијеле БиХ који су дошли због теме конференције овогодишњег сајма, а то је веома тешка ситуација у привреди због одласка младих људи. “Пољуљан је најјачи сегмент друштва, а то је људски ресурс јер без тога све губи смисао. На конференцији ћемо изнијети конкретне приједлоге, а то је да се хитно ангажују сви инспектори у БиХ и заустави и забрани рад на црно као и да се спријечи утаја пореза јер имамо огроман број привредника који не извршавају своје обавезе”, додао је Илић.

Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта БиХ, истакао је да је Сајам одлично мјесто и вријеме за разговоре о привреди.

“Мада је моја жеља да о овој теми разговарамо сваки дан. Драго ми је што смо од предсједника Привредне коморе добили најаву њихове спремности да разговарамо о најважнијој теми, а то је одлазак младих људи и повећању плата запослених. Ми ћемо као Влада и кроз директну комуникацију са Привредом комором али и кроз Привредни савјет радити на свим активностима које ће ићи у том смјеру да млади људи и квалификована радна снага остану у дистрикту”, истакао је Милић.

Сајам на подручју дистрикта егзистира већ неколико година и представља један од најзначајнијих привредних догађаја на овим просторима, који сваке године привредницима пружа могућност за склапање нових пословних уговора као и размјену искустава.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime