Отворен 13. Међународни сајам пчеларства и пчеларске опреме

Тринаести Међународни сајам пчеларства и пчеларске опреме данас је на градском тргу свечано отворио градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић. Сајам је окупио око 60 излагача из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Градоначелник Милић овом приликом је истакао да Влада Брчко дистрикта БиХ пружа издашну помоћ, између осталих, и пчеларима, кроз подстицаје у пољопривреди.

„Мислим да су подстицаји које Влада издваја далеко највећи у БиХ и износе 30 КМ по кошници. Имамо око 12.000 кошница што је незанемарљив вид подршке да бисмо унаприједили пчеларску производњу. Прошле године смо говорили о 11.000 кошница, а ове године их је 12.000, што говори о експанзији”, рекао је Милић. Он је додао да је у току активност доношења Закона о пчеларству што ће и нормативно додатно уредити ову област. „Ово су предуслови који гарантују да ће пчеларство на простору дистрикта Брчко да се развија. Овогодишњи сајам је доказ тога. У понуди имамо квалитетан мед који грађани могу да пробају и купе”, закључио је градоначелник.

Никола Керезовић, организатор Сајма, истакао је да је квалитет меда на подручју дистрикта одличан те честитао награђенима. „Ова година није била добра за пчеларе али идемо даље. У пчеларству има простора да будеш и радник и газда. Од тога се не може обогатити али може се пристојно живјети. У Брчком живи око 200 пчелара”, додао је Керезовић.

Отварање 13. Међународног сајма пчеларства уљепшали су малишани обданишта „Наша дјеца”.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime