Osmanu Osmanoviću određen jednomjesečni pritvor

Okružni sud u Beogradu odredio je danas jednomjesečni pritvor uhapšenom bh. državljaninu Osmanu Osmanoviću, saznaje “Avaz”.

Osmanović je, podsjećamo, uhapšen po policijskoj potrazi prije tri dana na graničnom prelazu Sremska Rača.

Srbija ga tereti da je počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, koje je, kako se sumnja, počinio prema osobama srpske nacionalnosti.

Ovu informaciju potvrdio je za ”Avaz” beogradski advokat Đorđe Dozet. Pritvor mu je određen iz razloga što je stranac pa Sud cijeni da bi mogao pobjeći.

Bivši direktor Porezne uprave Distrikta Brčko, prema navodima medija, uhapšen je na graničnom prelazu Sremska Rača u Srbiji po potjernici iz Beograda, a zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina u proteklom ratu.

Navodno su protiv njega podnesene krivične prijave zbog sumnje da je počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika pošto su protiv njega podnesene krivične prijave zbog sumnje da je počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, koje je, kako se sumnja, počinio prema osobama srpske nacionalnosti.

 

 

 

 

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime