Одржана 76. ванредна сједница Владе

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је на 76. ванредној сједници Смјернице за израду нацрта закона о буџету Брчко дистрикта БиХ.

Усвојен је и Приједлог одлуке о одобравању првог дијела Програма утрошка средстава текућих грантова у 2019. години у Одјељењу за расељена лица, избјеглице и стамбена питања. Чланови Владе усвојили су Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за одобравање једнократне новчане помоћи и Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава за додјелу новчане помоћи демобилисаном борцу и члану уже породице умрлог демобилисаног борца. На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге усвојен је и Приједлог одлуке о утврђивању критеријума и Програм утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи за набавку уџбеника дјеци погинулог борца и ратног војног инвалида у 2019. години. На данашњој сједници усвојен је Приједлог одлуке o одобравању Програма утрошка средстава грант Удружењу пензионера ПИО/МИО Федерације БиХ и грант Удружењу пензионера Републике Српске за бањско-климатско лијечење пензионера.

На 76. ванредној сједници усвојени су закључци о давању сагласности на одлуке о измјенама и допунама организационих планова Одјељења за стручне и административне послове, Канцеларије градоначелника, Дирекције за финансије, Одјељења за јавни регистар, Одјељења за јавне послове, Одјељења за привредни развој, спорт и културу, Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу и Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања. Организациони планови су измијењени с циљем усклађивања са Законом о платама Брчко дистрикта БиХ.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime