Обиљежено 19 година Полиције Брчко дистрикта БиХ

Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у Дому културе у Брчком данас је одржала свечану академију поводом деветнаест година постојања ове институције.

Свечаној академији присуствовао је и градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић који је казао да ће Влада Брчко дистрикта БиХ наставити да објезбјеђује услове за развој и напредак полиције у складу са стандардима интегритета и професионалности.

„Ми то чинимо, између осталог, и кроз одговоре на различите њихове иницијативе везане за доношење законских и других прописа и стварање услова за материјално и кадровско оспособљавање полиције. Добра је и вијест да је уочи 19. рођендана коначно завршена зграда полиције гдје је потписано рјешење о употребној дозволи за овај објекат. Нама преостаје још да у договору кроз ребаланс буџета или буџета за 2020. годину обезбиједимо недостајућа средства за намјештај и техничку опрему како би полиција у потпуности могла да пресели у нову зграду што ће додатно унаприједити рад ове полицијске агенције“, казао је Милић.

Шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић казао је да је за ових 19 година било великих изазова за полицију и да је поносан што је стање безбједности јавног реда и мира, криминалитета, безбједности саобраћаја у посљедње двије године подигнут на већи ниво него што је то било претходних година.

„Успјели смо у посљедње двије године подићи на већи ниво стање безбједности јавног реда и мира, криминалитета, безбједности саобраћаја у дистрикту и ми смо активности спроводили заједно са својим партнерима из владиног и невладиног сектора. Полиција Дистрикта је једна од најспецифичнијих полицијских агенција унутар БиХ и оно што је мени као полицајцу, али и као родитељу драго, јесте да и ове године имамо пуно малишана овдје на платоу испред зграде Полиције Дистрикта и видим да је већи и одзив грађана. Искрено се надам да ћемо двадесет година постојања Полиције Брчко дистрикта БиХ обиљежити у новој згради“, казао је Писић.

Свечаној академији присуствовао је и замјеник високог представника у БиХ и супервизор за Брчко дистрикт БиХ Мајкл Скенлан, представници извршне и законодавне власти у дистрикту, представници амбасада у БиХ и међународних организација као и представници полицијских агенција у БиХ и вјерских заједница у дистрикту.

Прије почетка свечане академије испред зграде Полиције Брчко дистрикта БиХ одржан је и полицијски фестивал гдје су припадници ове институције демонстрирали вјежбе грађанима уз богат програм и учешће малишана из вртића дистрикта и плесне школе „Мамбо“.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime