Обиљежен Дан Републике Српске у Брчко Дистрикту

У Брчком је данас одржан свечани пријем поводом Дана Републике Српске. Домаћин славе била је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Свечаност обиљежавана Дана Републике Српске у Брчком започела је полагањем вијенаца на Споменику српским браниоцима Брчког, а вијенце су положили руководства извршне и законодавне власти РС-а и српски представници у власти Брчко Дистрикта. Након тога, присутнима су се обратили Жељка Цвијановић и градоначелник Синиша Милић.

„Присуство оволиког броја људи овдје дефинитивно показује чврсту везу Републике Српске и њених држављана који живе на простору Брчко Дистрикта. Ми смо, управо, показивали свој однос према грађанима који живе овдје, али од тога су видјели корист и други народи односно они који припадају другом ентитету“, казала је Цвијановић и додала да је Република Српска, кроз јефтинију цијену струје и друге пројекте, Брчко Дистрикту донирала око 30 милиона марака.

Градоначелник Брчко Дистрикта, Синиша Милић, казао је да је РС треба штитити и интересе друга два народа који живе у Брчком и додао да Србима нико не смије оспоравати припадност и осјећај према Републици Српској.

„Дан Републике Српске обиљежавамо овдје зато што смо свјесни да скоро половина становништва Брчко Дистрикта осјећа Републику Српску као своју и жели да на овај начин покаже приврженост идеји Републике Српске и што српско становништво овдје Републику Српску осјећа као свог заступника“, поручио је Петар Ђокић, министар у Влади Републике Српске.

Обиљежавању Дана Републике Српске у Брчком присутвовали су многобројни представници јавног и политичкиг живота Републике Српске и Брчко Дистрикта, борачких удружења, као и Српске православне цркве.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime