Obdanište u naselju Ilićka moglo bi nositi ime “Beograd”

U brčanskom naselju Ilićka, od septembra ove godine s radom bi trebao da počne savremeni vrtić, čiju gradnju je pomogla i Vlada Srbije sa 1.000.000 KM, dok je preostali dio sredstava obezbijeđen iz Budžeta Brčko distrikta.

U poslednjem rebalansu izdvojena su i sredstva za prijem vaspitača i drugog osoblja, kao i infrastrukturno opremanje.

- Reklama -

Obdanište je kapaciteta 100 djece i početkom rada ovog savremenog objekta trebao bi biti ublažen hronični problem nedostatka prostora u javnim obdaništima u našem gradu.

S obzirom da je gradonačelnik Brčkog potpisao Sporazum o saradnji sa gradonačelnikom Beograda, postoji ideja da ovo obdanište, u znak zahvalnosti za donaciju, ponese naziv “Beograd”.

Istovremeno, obezbijeđen je i dio sredstava za gradnju obdaništa u Srpskoj Varoši, gdje je u toku rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Podsjetimo, još krajem 2017. godine tadašnji ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija i aktuelni gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić potpisali su sporazum o izgradnji dječijeg vrtića u brčanskom naselju Ilićka.

Kamen temeljac za izgradnju ovog obdaništa položen je u toku izborne kampanje, u oktobru 2018. godine, a tom prilikom Milić je istakao da se nada da će obdanište biti stavljeno u funkciju do sredine 2019. godine.

Polovinom maja 2019. godine Milić je obavijestio javnost da je “građevinski dio radova, kada je u pitanju obdanište u Ilićki završen, a izvođač radova na vrijeme i dosta kvalitetno obavio svoj dio posla”.

Tom prilikom gradonačelnik je dodao i da će “objekat za potpunu upotrebu biti spreman, zavisno od zakonskih procedura, u najgorem slučaju do početka 2020. godine, ako ne i prije.”

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime