Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u posjeti distriktu Brčko

Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u BiH i ambasadorka Ketlin Kavalek borvila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u Gradskoj vijećnici sastala sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem.

„Zahvaljujem Vam se na posjeti i posvećenosti distriktu Brčko. Uvjeren sam da ćemo i u vama imati dobrog saradnika kao što je to bio slučaj sa Vašim prethodnicima“, istakao je gradonačelnik Milić u razgovoru sa ambasadorkom Kavalek. On je dodao da Vlada Brčko distrikta BiH ima odličnu saradnju i konstantnu komunikaciju sa Kancelarijom OEBS-a u Brčkom kao i niz zajedničkih projekata koji su do sada uspješno realizovani.

Teme današnjeg sastanka bile su pitanja nacionalnih manjina sa akcentom na naselje Prutače, borba protiv korupcije, oblast obrazovanja te buduća saradnja između OEBS-a i Vlade Distrikta.

Šefica Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek čestitala je zvaničnicima Distrikta na ostvarenom napretku i zahvalila se na organizovanom sastanku te izrazila podršku u daljem razvoju Brčko distrikta BiH kao i spremnost za saradnju.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime