Наставак уређења западне трибине Градског стадиона у Брчком

Након седам година стагнације, кренуле су активности на уређењу Градског стадиона у Брчком.

У међувремену урађено је ограђивање Градског стадиона, а од надлежнних се очекује да се изјасне какав и колики тачно желе стадион у Брчком.

Будући велики посао изградње и реконструкције Градског стадиона у Брчком одвијао би се у три фазе, а само за завршетак западне трибине Стадиона са 6.000 мјеста за сједење и нужним помоћним садржајима, потребно је обезбиједити око 15 милиона КМ.

Ненад Радојковић, шеф владиног Пододјељења за јавне послове појаснио је да се већ дужи низ година на коду Пододјељења налазе капитална средства у износу од 1,8 милиона марака. Ресорно одјељење расписало је ове године тендер који је у току, очекује се да се до краја овог мјесеца додијели уговор за услуге израде инвестиционо- техничке документације стављања у функцију западне трибине Градског стадиона.

До сада је у изградњу и реконструкцију западне трибине Градског стадиона уложено око 4,5 милиона марака.

С обзиром на чињеницу да за читав пројекат изградње Градског стадиона треба око 15 милиона марака, Радојковић је мишљења да, када буде искристалисан коначан став надлежних у вези са изградњом стадиона, посао може бити готов за око годину и по.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime