На подручју Дистрикта отворено 100 градилишта, радови вриједни 1,9 милиона КМ

Изградња нових и реконтрукција постојећих путева и улица у Брчко дистрикту отворила је око стотину градилишта, а из Одјељења за јавне послове најављују да ће наредних мјесеци отворити нова.

Истичу да је вриједност радова који се изводе на цијелом подручју Дистрикта 1,9 милиона КМ.

- Reklama -

– Ових дана потписаћемо уговоре и отворити налоге за извођење радова у вриједности 1,3 милиона КМ, а до краја године отворићемо и јавну набавку за извођаче радова у вриједности од три милиона КМ – каже Сабрија Јашаревић, шеф овог одјељења.

Додаје да су у протеклом дијелу године већ реализовани радови у вриједности од 2,2 милиона КМ, од чега се највећи износ односи на проширење Булевара мира.

Овим радовима интезивирана је реализација капиталног буџета, који за посљедње 3 године износи 30 милиона КМ.

– Започели смо и уговарамо радове на свим пројектима који имају одобрења за грађење – истиче Јашаревић, наводећи да су међу важнијим радови на мосту у МЗ Ријеке у вриједности 470.000 КМ, реконструкција локалних путева у Бијелој од 120.000 КМ, затим Омербеговачи и Горњем Зовику у износу од 170.000 КМ, дионица пута кроз Вукшић и Дони Рахић од око 250.000 КМ.

Рад у двије смјене

Знатан дио радова изводи се и у граду, гдје је у току реконструкција више улица. За 15-ак дана ће почети реконструкција улице Браће Кобић на Новом Брчком, а потом и улица Бранислава Нушића у ужем дијелу града.

– Потписали смо уговор са извођачем и почећемо радове у улици Бранислава Нушића чим одјељење за комуналне послове обави послове на реконстукцији фекалне канализације и водоводне мреже – појашњава Јашаревић.

Драган Пештић, виши стручни сарадник за путеве у овом одјељењу, каже да ће због опсежне реконструкције ове улице, која се налази у ужем центру и веома је прометна, радове изводити у двије смјене како би они били завршени у што краћем року. Он је најавио и реконструкцију стадиона „Блатуша“.

– До краја грађевинске сезоне започећемо и радове на реконструкцији стадиона малих спортова „Блатуша“ за шта је обезбијеђено 113.000 КМ. Радиће се нови оборински колектор, дренажни системи и постављање професионалне спортске подлоге, која ће задовољавати одржавање званичних утакмица малог фудбала, рукомета, па чак и тениса – каже Пештић.

Стадион

У пододјељењу за јавне објекте кажу да се са мртве тачке покренуло и питање градског стадиона на коме, изузев прошлогодишњег ограђивана, седам година није ништа рађено.

– Расписали смо тендер и до краја мјесеца ћемо, надамо се, додијелити уговор за израду инвестиционо-техничке документације стављања у функцију западне трибине стадиона с циљем да се са минимумом новца објекат стави у функцију – каже Ненад Радојковић, шеф овог пододјељења.

Појашњава да очекују рјешења која ће омогућити да се западна трибина, као и цијели стадион, завршава у фазама.

– До сада је у градски стадион уложено 4,5 милиона КМ, а према постојећој документцији само за завршетак западне трибине и вањско уређење треба још 15 милиона марака – каже Радојковић.

Нова зграда полиције

Технички пријем нове зграде Полиције очекује се крајем мјесеца. Отклањање недостатака и опремању за несметано коришћење ове зграде коштало је 670.000 КМ.

Изградња нове зграде Полиције почела је 2008. године. Кроз неколико фаза Влада је у њу уложила 4 милиона КМ. Завршена је почетком 2016.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime