Milić: Mnogi u poslaničkim klupama zbog duplih primanja

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je danas Srni da mnogi nisu zadovoljni rješenjima iz reformskih propisa koji su usvojeni u Brčkom, zbog gubitka privilegija koje njihova primjena donosi.

Milić je naglasio da se to odnosi, prije svega, na Zakon o budžetu i Zakon o udruženjima i fondacijama, koji uvode više reda u izdvajanje grantova, kao i na novi Zakon o radu i odluku o uspostavljanju registra zaposlenih i njihovih primanja u javnom sektoru.

- Reklama -

On je istakao da su činjenicu da će ostati bez duplih primanja na osnovu novog Zakona o radu pojedinci shvatili potpuno dramatično, jer im je to, očigledno, bio jedan od najvažnijih motiva za bavljenje politikom.

“Radi javnosti treba pojasniti da će, prema novom Zakonu o radu, svi moći da se bave politikom kao izabrani zvaničnici, ali uz prethodno zamrzavanje prava iz radnog odnosa u javnim preduzećima i drugim pravnim licima koja formira distrikt”, rekao je Milić.

Milić je rekao da ne odbacuje mogućnost da će se pojaviti prijedlozi za izmjene tih propisa, s obzirom na to da su takvim pojedincima lični motivi primarni u obavljanju političkih funkcija, ali se nada da je većinsko raspoloženje, ipak, drugačije.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime