Књижевно вече са Пером Зупцем у Брчком

Књижевник Перо Зубац био је синоћ гост књижевне вечери посвећене љубави, коју су у Културно-административном центру „Патријарх српски Павле“ у Брчком приредили чланови Српског књижевног круга СПКД „Просвјета“ и пјевачке групе „Вијенац“.

– На љубави почива свијет. То је опсесивна тема поезије. Да ли се пише више или мање љубавних пјесама зависи од времена у коме живимо, али увијек постоји бар педесет, стотину пјесника који ће у животу да напишу неку љубавну пјесму. Мислим да је интернет помогао да опстане не само љубавна, него поезија уопште, јер колико се мање купују књиге то се више чита на интернету. То је вјечна тема и увијек ће трајати – рекао је Зубац.

Каже да је своју најпознатију љубавну пјесму „Мостарске кише“ написао у тренутку и да није имао намјеру да то буде љубавна пјесма него сјећање на 4 дјевојчице које је волио.

– Љепота те пјесме је невиности која се из ње осјећа, али обично се дешава да најљепше пјесме буду пјесме о мртвој драгој. Када је моја супруга одлазила почео сам тајно да пишем „Мале пјесме за Драгану“. Биће увијек тако, већи је бол у љубави него срећа у љубави – рекао је Зубац.

Он је синоћ први пут јавно говорио стихове ове поеме.

Каже да је недавно је у Подгорици објавио књигу са избором своје поезије, а ускоро ће бити објављена и у Сарајеву.

– Трудим се да урадим још понешто, часно колико се може, да ме моје унуке упамте по добру – закључио је Зубац.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime