Како грађани Дистрикта подносе врућине?

Брчко ове године нема градске базене, па су спас од неколико тропских дана многи потражили у оближњим општинама и градовима.

Орашје и Бијељина постали су популарно одредиште међу Брчацима, али наши суграђани посјећују и Челић, Лопаре и Угљевик. Базена у граду са буџетом од преко 220 милиона КМ – нема.

- Reklama -

Примјетан је и већи број купача на Сави, рекао је у изјави за Радио Брчко Недељко Мићић – Тулија, предсједник Ронилачко-спасилачког клуба “Немо”.

“Примјетно је да имамо више и купача и пловила на ријеци Сави, чак и током ноћи. Ево, рецимо синоћ је више од 20 пловила било на води. Људи уживају и купају се, вода је веома чиста и пријатна за купање, и могу рећи да је много неискориштеног потенцијала које нам Сава пружа”, рекао је Мићић и додао да њихов клуб броји око 180 чланова, али да је њих 20 ронилаца активно јер је ријека Сава веома захтјевна за роњење због слабе видиљивости.

Један од грађана који је расхлађење потражио на Сави, Михајло Зарић, члан Пливачког клуба “Атос”, рекао је да се у току сезоне готово свакедневно купа, да је вода веома пријатна за купање, али и указао на одређене проблеме са којима се купачи сусрећу.

“Велики број грађана се боји купати на Сави највише због тога што не постоји адекватан прилаз самој ријеци. Немамо уређено купалиште као други градови на ријекама и то свакако представља највећи проблем”, рекао је за Радио Брчко Зарић.

Љекари истичу да високе температуре могу изазвати немир, раздражљивост, нервозу и општу малаксалост, те спорије и теже функционисање комплетног организма.

Због тога се препоручује доста течности, провјетрен простор и хладовина, док се кретање препоручује у раним јутарњим или касним вечерњи сатима, уз лакшу исхрану и избјегавање алкохола.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime