Градоначелник уприличио пријем за Бранкицу Михајловић

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је у свом кабинету уприличио пријем за Бранкицу Михајловић, одбојкашицу из Брчког, која је освојила златну медаљу са националном репрезентацијом Србије и постала шампионка Европе у одбојци.

Бранкица је истакла да јој је част и задовољство што је гост брчанског градоначелника, иако у свом граду борави само један дан, пред сутрашњи пут у Јапан.

“Радујем се сваки пут када сам овдjе и драго ми је што и ви пратите дешавања на Европском првенству. Надам се да је због мене и да ћу у будућности да вам доносим много медаља”, истакла је Бранкица у обраћању новинарима.

Она је нагласила да је очекује напорна сезона у Јапану, нарочито због повреде, али да се нада да ће повреда бити санирана и да ће јој мајка Мара, која са њом путује, олакшати боравак у овој далекој земљи. Када је ријеч о репрезентацији Бранкица је истакла да дјевојке у тиму Србије играју као једна те да је свака од њих заслужна за успјех који је постигнут.

Градоначелник Милић је захвалио Бранкици што је издвојила вријеме и почастила га својим присуством у Градској вијећници.

“За мене као градоначелника је велико задовољство што имамо некога ко је пронио име Брчког на свим меридијанима и надам се да ћу имати прилику да поново заједно са Бранкицом и свим другим успјешним спортистима подијелим тренутке успјеха на овакав начин”, рекао је градоначелник Милић.

Он је додао да Брчко као локална заједница тренутно не може кроз правилнике да обезбиједи адекватна новчана средства успјешним спортистима.

“Радићемо на томе јер заиста они који су врхунски спортисти заслужују сваку врсту пажње, мада сам сигуран да не постоји новчани еквивалент који би на адекватан начин изразио оно што Бранкица и спортисти њеног калибра чине за наш град. Радујем се новим сусретима са њом и њеним нови успјесима”, закључио је градоначелник Милић.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime