Градња аутопута: Београд гради, Сарајево кочи

Градња аутопута од Београда до Сарајева треба да почне крајем овог мјесеца, а званичници Републике Српске наглашавају да је то пројекат од изузетног значаја и да на нивоу БиХ треба што прије да буду потписана документа која се тичу градње новог моста на Рачи.

Медији у Србији су објавили да изградња прве дионице аутопута почиње 29. августа, када у ту земљу стиже и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган који ће тада са првим човјеком Србије Александром Вучићем свечано озваничити почетак радова који се односе на путно повезивање Београда и Сарајева.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у фебруару ове године је, након састанка с надлежним министрима у БиХ у вези с понудом Турске за изградњу аутопута, потврдио да је усаглашена јединствена траса која ће бити формално предложена турским властима.

Представници Србије су још средином децембра прошле године с турском компанијом “Ташјапи” потписали комерцијални уговор за пројектовање и изградњу прве дионице аутопута. Предвиђено је да се двије кружне дионице аутопута из двије земље спајају у близини Бијељине и Вишеграда.

Потпредсједница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је недавно за “Глас Српске” да је будући аутопут који ће повезивати Србију и БиХ најбољи примјер да је инфраструктура много више од бетона и асфалта. Повезујући Србију и БиХ, додала је, не гради се само нови, модеран аутопут, већ додатно зближавају Србија и Република Српска те гради и повјерење и бољи односи између Срба и Бошњака, чиме се постављају темељи за бољу сарадњу и бољу будућност читавог региона.

Дионица од Кузмина до Сремске Раче, дужине око 17 километара, биће дио будућег аутопутног правца према Бијељини. Почетак дионице биће на аутопуту Београд – Загреб, којим ће бити повезана са петљом код мјеста Кузмин, а даље траса наставља до Сремске Раче, гдје је планиран међудржавни мост на Сави који ће бити веза са Републиком Српском (БиХ).

Српска је, према ријечима њених надлежних, убрзала припреме за изградњу аутопута који треба да је, преко Посавине и Семберије, повеже са Србијом, а томе у прилог иде информација која је и разматрана у Народној скупштини РС, у којој пише да је циљ да та дионица буде завршена до 2025. године.

Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић истакао је за “Глас Српске” да вјерује да ће и званичници Српске бити крајем мјесеца у Србији те нагласио да је за РС повезивање са Србијом у врху приоритета.

– Србија почиње, а надам се да ћемо веома брзо са наше стране направити помаке. Генерално, имамо проблем на нивоу БиХ, односно верификације на Савјету министара и Парламенту моста на Рачи и потенцијалних кредита. То нас може пореметити. Ово је за нас у Републици Српској приоритетан пројекат. Ми, што можемо, то и радимо. У Народној скупштини ускоро ће бити усвојен план парцелације да бисмо могли да идемо у експропријацију. Савјет министара БиХ се чека за потписивање међудржавног споразума за изградњу моста на Рачи – рекао је Трнинић.

Србија ће, према ранијим најавама, финансирати и изградњу моста на Рачи, вриједног око 100 милиона евра, те помоћи изградњу дионице од границе са Србијом до Бијељине. Дионица Брчко – Бијељина – граница Србије дуга је 31 километар, пише у документима “Аутопутева Републике Српске”.

У Министарству комуникација и транспорта БиХ у петак су кратко казали да је споразум између БиХ и Србије о градњи аутопута спреман те додали да Србија има ријешено питање финансирања, а то питање је још отворено у БиХ.

Повезивање

Комерцијални уговор за израду планова детаљне регулације, пројектовање и изградњу дионица аутопута Београд – Сарајево између Владе Републике Србије, “Путева Србије” и турске компаније “Ташјапи” потписан је у децембру прошле године. Изградњом тог аутопута Србија добија могућност да се повеже с европским Коридором пет, који повезује Мађарску, Хрватску и БиХ, а БиХ са коридорима десет и 11 унутар Србије, односно са аутопутем Београд – Шид и саобраћајницом преко Пожеге.

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime