Građani Brčkog mirnim skupom zatražili maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića

Stotinjak građana okupilo se danas u 10 časova na poligonu u brčanskom naselju Ilićka, kako bi zajedno krenuli na posljednji ispraćaj surovo ubijenom Edinu Zejćiroviću.

Oni su, ujedno, zatražili i najstrožiju kaznu za Edine ubice.

- Reklama -

“Ovo što se desilo u Brčkom je stravično. Mislim da su takvi monstrumi zaslužili doživotnu kaznu”, rekao je za nula49.com jedan od učesnika skupa.

Prijatelj pokojnog Edina, Hariz Redić, rekao je medijima kako je skup organizovan kako bi se zatražila pravda – najstrožija kazna.

“Edin je bio moj prijatelj, družili smo se. Želimo samo pravdu, da se najstrožije kazne počionioci. I idemo da posljednji put ispratimo Edu” rekao je Redić.

“Naravno da sam šokiran. I ja imam troje djece i stavljam sebe u taj položaj njegovih roditelja. To je katastrofa”, dodaje on.

“Pratićemo proces suđenja i vidjeti šta dalje…”, zaključuje Hariz Redić.

Građani su, nakon kratkog skupa, zajedno krenuli u Ratkoviće na sahranu Edina Zejćirovića.

Podsjećamo, dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac tijelo Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhapšene u srijedu, a koje su osumnjičene za otmicu i svirepo ubistvo Zejćirovića. Ogorčeni građani najavljuju kako će od Tužilaštva Brčko distrikta i Osnovnog suda u Brčko distriktu kontinuirano tražiti maksimalne kazne za njih.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime