Филип Ђокић и Душица Поповски побједници 23. Купа НАДА Брчко 2019

Побједници 23. међународног трурнира “КУП НАДА 2019” за тенисерке и тенисере до 10 година који се 24. и 25. августа играо на теренима ТК ПРОХЕМА и ТК СОЛ су Душица Поповски из Србије и Филип Ђокић из БиХ.

Душица је у финалу била боља од Анастасије Чоловић, такође из Србије са убједљивих 9:0, док се Филип морао потрудити да би побиједио Павла Вукосављевица из Црне Горе резултатом 9:4.

Трећепласирани у конкуреницији дјечака су Угљеша Софреновић из Србије и Вук Крстајић из Црне Горе, док су иста мјеста код дјевојчица заузеле Луна Вујовић из Србије и Нејла Хелаћ из БиХ.

До побједничког пехара Душица је осим у полуфиналном мечу који је играла са Ланом Вујовић (9:5) све мечеве добила без изгубљеног гема. Она је у дугој историји овог турнира једина тенисерка која је два пута освајала овај турнир.

Филип је имао нешто тежи пут до пехара. До финалног меча редом је славио против Стефана Бенкеа (7:1); Фабијана Ђитка (7:2); Марка Ерцега (7:0) и Угљеше Софреновића (9:7).

Ово је иначе најмлађем Ђокићу највећи успјех у досадашњој врло успјешној каријери.

Побједницима су поред прелазног уручени и пехари у трајно власништво као вриједне награде које је обезбједио организатор овог турнира ТК СОЛ из Брчког, који је према мишљењу учесника одлично организовао ову смотру тениске младости са простора бивше Југославије.

Освајачи овог реномираног турнира у претходне 23 године били су Дамир Џумхур, Борна Ћорић, Ласло Ђере, Мики Јанковић, Ивана Јоровић, Бодин Жарковић, Олга Даниловић, Михаило Поповић, Ксенија Тмушић, Ноа Крзнарић, Катарина Јокић, Оливер Сабо Рац, Анђела Лопичић…

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime