Европска ноћ истраживача по други пут у Брчком!

Омладинска организација Мали принц и Полиглота Институт ће и ове године бити домаћин Европске ноћи истраживача, која се по други пут одржава у Брчком.

Циљ ове манифестације је промоција науке и истраживачког рада међу дјецом и младима, те потицање младих да се баве науком и технологијом.

- Reklama -

Ове године Европска ноћ истраживача ће се одржати у петак, 27.09.2019. а окупиће предаваче, истраживаче, професоре и студенте из цијеле БиХ и региона, а програм ће обухватати презентације научних и истраживачких радова, квизове, такмичење ученика средњих школа, радионице, стручна предавања, научне експерименте, те промоција науке код дјеце и младих.

“Реализацијом овог пројекта желимо створити платформу за нове идеје, реализацију научних пројеката, истраживању и приближити првенствено дјеци и младима науку, кроз иновативан и забаван начин, те смо због тога одлучили највећи дио програма посветити научним радовима ученика основних и средњих школа”, саопштено је из организације “Мали принц”.

И овогодишња манифестација ће бити реализована под слоганом “Let's STEAM! Стварајмо нове прилике” у циљу прослављања креативне стране науке, као и сам креативни процес научног достигнућа. STEAM је слоган за науку, технологију, предузентиштво, умјетност и математику (Science, Technology, Entrepreneurship, Arts, Mathematics).

У току су завршне припреме овогодишње манифестације, која ће град Брчко (поново) уврстити у велику европску породицу градова који жели младим људима дати прилику да покажу своје знање и вјештине, те створити платформу за њихово напредовање.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime