Detalji akcije “Madagaskar”: Firmama iz Brčkog blokirani računi zbog veze s Holanđaninom

U sklopu međunarode policijske akcije „Madagaskar“ blokirani su račune dvije privatne firme iz Brčkog i Odžaka, zbog sumnje da su povezane sa uhapšenima u pomenutoj akciji.

Kako Srpskainfo saznaje, u ovom predmetu blokirani su račune firme „Alikos“ iz Brčkog, koja je u vlasništvu Alika K, te firme “AGM – Fenstertehnik“ iz Odžaka, na čijem čelu je Alaga M.

Tokom istrage u ovom predmetu inspektori su prikupili informacije da su ove firme povezane s Holanđaninom Kornelisum Marinus van Velzenom, koji je uhapšen u ponedjeljak u Odžaku.

Na internetu se može naći da se firma „Alikos“ bavi proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a „AMG Fenstertehnik“ proizvodnjom PVC stolarije.

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović je rekla da je Velzen predat Sudu BiH radi dalje ekstradicije.

Van Velzen je juče uhapšen u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Madagaskar”, koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

U pretresima na području Holandije policija je juče oduzela 18 kilograma MDMA droge, čija je vrijednost 360.000 evra. Prema tvrdnjama holandske policije, od 18 kilograma droge MDMA može se proizvesti milion ekstazija.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime