Dani evropskog filma u Brčkom

Udruženje građana “Legalis” Brčko distrikta BiH, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, organizuje petodnevnu manifestaciju pod nazivom “Dani evropskog filma” koja će biti održana u Omladinskom centru u Brčkom.

Filmovi evropske produkcije, koji su višestruko nagrađivani na brojnim filmskim festivalima širom Evrope, biće prikazani brčanskoj publici po datumima:

Subota 30.11. 2019.

NAJSREĆNIJA DJEVOJKA NA SVIJETU (The happiest Girl in the World) drama u 17 časova

Nedjelja 1.12 2019.

MEĐU VUKOVIMA (Entrelobos) drama, avantura u 19 časova

Petak 6.12. 2019.

SUŠTINA ŽIVOTA (The Salt of Life) komedija u 19 časova

Subota 7.12. 2019.

ZAUSTAVLJEN NA PUTU (Stopped on track) drama u 19 časova

Nedjelja 8.12. 2019.

STVARNOST (Reality) komedija, drama u 19 časova

Koordinator projekta Božidar Jović je istakao da su filmovi koji će biti prikazani na manifestaciji filmovi sa pričama i da se dosta razlikuju od Holivudskih ostvarenja.

“Ideja projekta je predstaviti evropsku kinematografiju publici u Brčkom i pokazati da se itekako kvalitetna filmska ostvarenja mogu pronaći i na tlu Evrope”, erkao je Jović.

“Filmovi su snimani u Španiji, Francuskoj, Njemačkoj, Rumuniji, Holandiji, Italiji i Rumuniji što samo po sebi govori o multikuluralnom aspektu projekta. Na ovom festivalu odlučili smo publici pružiti filmove sa pričom, filmove za razmišljanje, ali i dobro raspoloženje. Pozivamo publiku da dođe i zajedno sa nama uživa pred velikim platnom. U iščekivanju kvalitetnog gradskog bioskopa, ovo je alternativa za sve koji vole da film gledaju u društvu”, dodao je Jović.

“Zahvalio bih Vladi Brčko distrikta BiH na podršci projektu, a posebno Pododjeljenju za podršku MZ, NVO i udruženjima građana koje je aktivno sarađivalo sa nama tokom pripreme projekta”, zaključio je Jović.

UG “Legalis” je omladinska organizacija koja okuplja mlade ljude i koja pokušava da dodatnim sadržajima pruži mladima ono što mladi najviše vole, a to je druženje.

Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime