Брчко: За десет мјесеци 101 мигрант

Служба за послове са странцима у Брчком је, за десет мјесеци ове године, регистровала 101 мигранта који је илегално пронађен на подручју Брчко дистрикта.

Јован Стојичић, шеф Теренског центра Службе за послове са странцима у Брчком каже да је највише миграната на наше просторе дошло из Пакистана, Авганистана, Сирије, Либије, Ирана, Ирака, Бангладеша и Марока који су на подручје дистрикта ушли из правца Бијељине или преко жељезничког моста на Сави.

“Сва та лица су враћена у државу из које су прешли у БиХ или им је на њихов захтјев дата потврда о исказаној намјери за азил и упућени су у азилантски центар у Сарајево”, рекао је за Радио Брчко Стојичић и појаснио да је њима одређена и маршрута кретања до азилантског центра  гдје би они требали да поднесу захтјев за азил.

Према евиденцији Службе за послове са странцима у Брчком, број илегалних  миграната је мањи у односу на прву половину ове године из разлога што је, како наводе, граница са Републиком Хрватском сада добро обезбијеђена.

Ради упоредних показатеља, треба рећи да је за цијелу прошлу годину Службa за послове са странцима у Брчком евидентирала само шест илегалних улазака на подручје дистрикта Брчко.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime