Брчко: У току испорука огревног дрвета за социјално угрожене породице

У оквиру пројекта „Хитног опоравка од поплава“, који је финансиран из кредитних средстава Свјетске банке, на подручју дистрикта извођени су радови на чишћењу и уређењу ријечних корита и сјеча дрвећа, те је том приликом прикупљено око 2 000 кубних метара огревног дрвета.

У току је подјела дрвне масе лицима у стању социјалне потребе као и породицама са дјецом са посебним потребама, која се врши на основу одлуке коју је донијела Влада Брчко дистрикта БиХ. Дрвна маса се лагерује на подручју Крепшића, а дрва су уступљена Пододјељењу за социјалну заштиту, које огревно дрво, пред саму гријну сезону, дијели лицима која испуњавају критеријуме. На основу одлуке градоначелника формирана је комисија која врши расподјелу у количини од 6 кубних метара по једном кориснику, а предвиђено је да огревно дрво добију 332 лица.

„До сада се одазвало преко 170 лица. Пошто сви радови на чишћењу водотока нису завршени, у току је и прилив нових количина огревног дрвета. Очекујем да ће се ове активности наставити и убудуће, односно све док се не подијели сва количина дрвета која води поријекло из водотока у оквиру овог пројекта“, рекла је шефица Пододјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Владе Брчко дистрикта БиХ Љиљана Зенуновић.

Активности спроводи Пододјељење за социјалну заштиту, Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду Владе Брчко дистрикта БиХ и Канцеларија за управљање јавном имовином Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime